Khasiat Daging Kambing, Daging Yang Menjadi Kegemaran Rasulullah SAW

 

Penyakit darah tinggi adalah berpunca daripada kolestrol dalam darah yang terurai daripada kolestrol kambing tersebut. Kolestrol kambing yang menguraikan darah yang tercemar dengan kolestrol tepu akan menyebabkan isi padu darah meningkat.

Pesakit darah tinggi akan mengalami gejala pening akibat peningkatan isi padu darah apabila memakan daging kambing.

Walaupun daging kambing berfungsi sebagai pengurai protein terbaik, pesakit darah tinggi tidak disarankan mengambil daging kambing sebagai terapi dan mengelakkan kesan yang diluar kawalan mereka.

Tetapi, bagi mereka yang tidak mengalami tekanan darah tinggi dinasihatkan agar mengamalkan pemakanan daging kambing untuk mengelakkan risiko penyakit darah tinggi.

Apabila kolestrol gagal dicerna oleh hati, lemak di bawah permukaan kulit akan terbentuk. Jika terlalu banyak lemaknya, ia akan menjurus kepada risiko obesiti. Pengambilan daging kambing oleh pesakit obesiti akan menyebabkan tekanan darah yang tidak stabil dan akan mengalami pening kepala.

Selain daripada itu, tahukah anda bahawa daging kambing juga pembakar lemak yang berlebihan dalam badan? Panas badan, berpeluh dan telinga berdengung merupakan antara pembakaran lemak daripada memakan daging kambing.

8 Khasiat & Kelebihan Daging Kambing

  • Mencantikkan kulit
  • Membina dan menjaga ketahanan sel kulit
  • Mempunyai vitamin C semula jadi yang tidak dioksida kan
  • Menyeimbangkan dan mengurangkan bebanan fungsi hempedu serta mencantikkan kulit
  • Pengambilan protein secara berlebihan akan menyebabkan ia tersimpan di bahagian bawah kulit. Dan ia akan mudah dioksida kan dan bertindak balas dengan sel kulit untuk membentuk tenaga.
  • Kandung vitamin C dalam daging kambing memberikan daya ketahanan yang lebih terhadap kulit kesan tindak balas protein yang terkena cahaya matahari.
  • Proses ini yang menyebabkan kulit kelihatan gelap dan hangus sekirang berjemur di bawah sinaran matahari.
  • Untuk mendapatkan kulit yang putih dan cantik, amalkan sahaja memakan daging kambing!
Untuk pertanyaan dan tempahan kambing golek, KLIK link ini http://www.kambinggolek69.com/kambing-golek69/ atau whatapp kami di 0107994369

 

Semoga Bermanfaat. Jangan Lupa Sebarkan Kepada Sahabat Kita Yang Lain.
Terima Kasih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *